Direct actuele schrootprijzen
Via Whatsapp: +31 (0)6 14 70 73 73

OUD IJZER INLEVEREN VOOR BEDRIJVEN

OUD IJZER INLEVEREN VOOR BEDRIJVEN

Direct actuele schrootprijzen

Via Whatsapp: +31 (0)6 14 70 73 73 of direct berekenen

Oud metaal is geld waard

Wist u dat ongeveer een kwart van de wereldstraalproductie uit gerecycled schroot bestaat? Recycling van oud ijzer is het hergebruiken van uw metalen afval. Uw oud ijzer gebruiken wij dus opnieuw. Door uw oud ijzer te recyclen draagt u uw steentje bij aan het milieu want u helpt het milieuprobleem te verkleinen.

Grondstoffen zoals aluminium, koper, zink, lood en tin worden steeds schaarser en zijn hierdoor moeilijker te winnen. Omdat de hoeveelheid grondstoffen ook kleiner wordt, kost het meer energie om de grondstoffen te winnen. Recycling van oud ijzer levert u dus niet alleen een aardig geld op, ook is het een duurzame manier om uw oud ijzer te verwerken tot grondstof.

Proces Recycling oud ijzer

Bij het recyclen van uw oud ijzer sorteren wij de verschillende soorten metalen. Schroot dat koper bevat kan bijvoorbeeld een probleem opleveren bij het omsmelten, omdat koper niet uit ijzer kan worden geoxideerd. Daarom is het selecteren van oud schroot in verschillende categorieën heel belangrijk. Roest in het schroot is soms juist een voordeel. Roest helpt namelijk bij het verwijderen van overtollig koolstof in ruw ijzer. Na het selecteren van de metalen kunnen ze worden door verkocht aan diversen buitenlandse opkopers, die het vervolgens weer gaan hergebruiken (recyclen). Oud schroot wordt omgesmolten, zo kunnen er uiteindelijk weer nieuwe producten van worden gemaakt.

Hergebruik van uw oud ijzer

U denkt er misschien nauwelijks over na, maar het hergebruiken van ijzer en metaal zien we terug in talloze toepassingen in de industrie. Denk bijvoorbeeld aan het recyclen van een blikje frisdrank tot het verwijderen van oude machines zoals een supertanker van vele tonnen. 50 procent van de staal en ijzerproductie verkrijgen we tegenwoordig door middel van recycling van oud ijzer en metalen.

Onze diensten

Gratis containers oud ijzer laten plaatsen

U bent een bedrijf dat regelmatig oud ijzer afval heeft? Laat dan gratis containers bij u plaatsen. Ongeacht waar u gevestigd bent in Nederland halen wij uw oud ijzer afval regelmatig op. In overleg bekijken we wat voor container of containerbak u nodig heeft en of u deze ergens in uw bedrijf wilt laten plaatsen of juist niet.

Met onze containerservice bent u verzekerd van een tijdige afvoer en recycling van uw oud ijzer. Ook voeren wij uw oud ijzer af volgens de huidige milieuwetgeving. Als wij uw oud ijzer afhalen, krijgt u de geldende oud ijzer prijs voor die dag.

2 mogelijkheden van plaatsing

U heeft de keuze bij onze containers om uw oud ijzer afval in uw bedrijf te verzamelen of buiten uw bedrijf:

Gratis containers oud ijzer in uw bedrijf

Visser Recycling zorgt voor een gratis container op maat om te plaatsen in uw bedrijf. Hierbij letten we erop dat u efficiënt kunt blijven werken en dat de container niet in de weg staat. Is de container bijna vol, neemt u dan telefonisch contact met ons op. Wij komen dan uw container zo snel mogelijk ophalen. U heeft dus geen omkijken meer naar uw oud ijzer afval.

Gratis containers oud ijzer buiten uw bedrijf

Als u de gratis containers liever buiten uw bedrijfspand plaatst, dan zorgen wij voor een passende oplossing. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en de bereikbaarheid van de te plaatsen container zorgen wij in overleg met u altijd voor een passende oplossing. Hierbij houden wij rekening met de aanvoer van het oud ijzer op basis van uw wensen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Containers oud ijzer op maat

Voordat wij een container bij u plaatsen voor uw oud ijzer afval overleggen we wat voor gewicht u aan oud ijzer denkt af te willen voeren, de hoeveelheid oud ijzer, de grootte van het metalen afval en hoe vaak u wilt dat wij de container komen ophalen. Onze containers voor oud afval variëren van 1 kubieke meter tot 40 m3 voor zwaar materiaal of lengte metaal. Indien u slechts een beperkte ruimte heeft voor een container voor uw oud ijzer afval, kiest u dan voor een van onze minicontainers. Onze minicontainers voor oud ijzer afval zijn zeer geschikt voor specifieke afvalstromen zoals draaisels.

Op dit moment voorzien wij met deze service bedrijven door geheel Nederland. Denk daarbij aan bedrijven in de bouw, staalbedrijven, sloperijen, fabrieken, bedrijven in de installatietechniek, garagebedrijven en industriële bedrijven.

Let op: Wij kunnen uw oud ijzer afval dezelfde dag weer afhalen of de oud ijzer container voor een langere periode plaatsen. In overleg bekijken we wat het beste bij uw bedrijf past.